A múlt heti tőzsdeelőadás után ma úgy döntöttem, hogy elkezdem követni az tőzsdei árfolyamokat. Mivel konkrét elképzelésem még nincs, hogy milyen papírokkal fogok foglalkozni, ezért a legnépszerűbb tőzsdeindexeket kezdtem el tanulmányozni.

A finance.yahoo.com illetve a google.com/finance oldalak erre egy könnyen kezelhető felületet adnak. Egyenlőre négy index érdekel, ezek az alábbiak.

  • Dow Jones
  • S&P 500
  • Nasdaq
  • DAX

Sajnos a magyar tőzsdeindex (BUX) alakulását sem a yahoo, sem a google oldalán nem tudom követni. Ezért ezt az indexet a bet.hu oldalán tekintettem meg.

A grafikonokon egyenlőre azt látom, hogy az elmúlt hónapokban az amerikai piacokon a részvények árfolyamai igen sokat emelkedtek. Az elmúlt másfél hónapban lezajlott egy korrekció, azonban az elmúlt napok növekedésének köszönhetően az árfolyam visszatért a legutóbbi csúcsra. Az eddig tanultak alapján ez a pont igen érdekes lehet.

Szerző: Kisbefektető  2011.04.04. 08:38 Szólj hozzá!

Címkék: technikai elemzes

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdeleckek.blog.hu/api/trackback/id/tr352795790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása