Tegnapi előadáson a japán gyertyákkal történő technikai elemzést tárgyaltuk. Aki nem hallott még erről, azok kedvéért röviden arról van szó, hogy az időszakon belüli (napi) árfolyam mozgásokat az árfolyam grafikonon fehér és fekete színű gyertyákkal jelöljük függően attól, hogy árfolyam növekedés vagy csökkenés történt, egyébként bőséges irodalom olvasható erről az interneten. Számomra most inkább a kirajzolódó formációk és annak fontossága lesz a lényeges.

Az első gondolatom a gyertyákkal kapcsolatban, hogy mennyire tekintsük őket jelzés értékűnek. A legfontosabb kirajzolódó formációkról (doji, marabozu, star)  több weboldalon is találunk olvasnivalót - számomra ezekből az jött le, hogy valaki jobban hisz bennük, mások pedig kevésbé. Engem egyenlőre a japán gyertyák hasznossága csak részben győzött meg, bár az nem vitás, hogy többet elárul, mint egy vonalas árfolyam grafikon.

Másik dolog ami kíváncsivá tett, hogy valójában mit mutatnak az egyes kirajzolódó formációk. Ahhoz hogy ezt megtudjam, az angolul nyelvű weboldalak között keresgéltem, eközben találtam rá Bulkowski’s Candlestick weboldalára. Itt több mint 100 mintáról olvashatunk, mindenképpen szép gyűjteménynek tűnik.

Szerző: Kisbefektető  2011.04.12. 09:36 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdeleckek.blog.hu/api/trackback/id/tr692812568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása