Tegnap biciklizés közben gondolkodtam el azon, hogy mitől leszek majd sikeres a tőzsdén, mint kisbefektető.

Az első gondolatom a technikai elemzés minél alaposabb megtanulása. Ettől azt várom, hogy amikor ránézek egy árfolyam grafikonra, akkor meg tudjam határozni hogy érdemes az adott részvényre pozíciót nyitnom. Jelenleg ugyanis részvényt még csak így tudok választani.

Másik dolog amit most fontosnak tartok, az egy jól működő kereskedési stratégia kidolgozása. Ez alatt azt értem, hogy papírra kellene vetnem, hogy milyen feltételek teljesülése esetén lépjek be a piacra, illetve mikor zárjak le egy nyereséges illetve veszteséges pozíciót. Azt mondják, hogy nem a tuti nyerő stratégia megtalálása a lényeg, hanem megfelelően következetesek legyünk a stratégiánkkal szemben.

Azt mondják, hogy jó kereskedő higgadt, következetes, minden esetben jó döntéseket hoz, és sosem hibázik. Természetesen az ember alapból nem ilyen természet, ezért sem könnyű a tőzsdézés. Bízom benne, hogy ezt is sikerül megtanulnom.

Szerző: Kisbefektető  2011.04.06. 10:24 2 komment

Címkék: stratégia sikeres kereskedés

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdeleckek.blog.hu/api/trackback/id/tr12781534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Π 2011.04.06. 22:52:36

Szerintem olyan nincs, hogy sosem hibázik a tréder. Ha hibázott, lezárja a bukó trade-ket érzelem nélkül, automatikusan (stop-loss).

Kisbefektető 2011.04.07. 23:21:18

: végülis igaz. Ha elfognak az érzelmek, akkor még többet hibázunk. :(
süti beállítások módosítása