Szerencsére már az első tőzsdeelőadásra sem úgy mentem el, hogy abban a hitben ringattam magam, hogy én ebből rövid idő alatt nagyon meg fogok gazdagodni, főleg annak tükrében, hogy kezdésnek mondjuk 100$ befektetéssel vágnék neki a tőzsdézésnek.

Egyszerűen arról van szó, hogy érdekel ez a téma, így ezt most hobbiból űzöm. Kicsit olyannak érzem ezt, mint a horgászatot. A cél itt sem a minél nagyobb értékű kifogott hal, hanem a hal kifogása. Horgászatnál is lehet apróhalra menni, aminek szintén megvan a maga szépsége, de hiába zsákmányolunk nagy tömegben apróhalat, igen valószínű, hogy a vacsorázni a közeli halcsárdában fogunk. :) Aki pedig kizárólag 20 kilós harcsára megy, valószínű hogy nem sok kapása lesz, előbb-utóbb rájön, hogy a hal a hibás.

Visszatérve a tőzsdére. Vitán felül áll, hogy tőzsdézéssel megfelelő tapasztaltat megszerzése után a befektetett pénzünkön tisztességes nyereséget tudunk elérni. Ha ez a nyereség a bank kamatnál kevesebb, akkor nem érte meg. De az sem jó, ha egész nap a terminál előtt ülünk, és hó végére keresünk 20e Ft-ot.

Összefoglalva: ha a tőzsdére viszem a pénzem, annak célja pénzünk értékének megőrzése.

Szerző: Kisbefektető  2011.04.25. 12:15 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdeleckek.blog.hu/api/trackback/id/tr732781516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása